Плевенската "Инжстрой"ще купува нова инсталация за производство на асфалт

10:52, 02 апр 17 25 612 Шрифт:
Автор:

Плевенското общинско предприятие "Инжстрой" ще закупи нова инсталация за производство на асфалтови смеси. Решението беше взето на поредната сесия на местния общински съвет. Поради високата стойност на подобна инвестиция, дружеството ще кандидатства по ОП „Повишаване на енергийната ефективност в големи предприятия”, която е отворена за участие до 19 май 2017г. Максималният интензитет на безвъзмездната финансова помощ по програмата е 50% ,  а 50% е собственото финансиране.

На сесията стана ясно, че "Инжстрой" работи с морално остарял и физически амортизиран асфалтосмесител, произведен и монтиран през 1980 г.  Освен че е с ниска производителност, смесителят изисква и много ръчно участие в производствения процес, както и скъпа поддръжка на остарялото оборудване, съпроводено с чести аварии. Това  води до просрочване на сроковете за изпълнение и чести закъснения на доставките на асфалт.  Частичната модернизация на инсталацията би струвала  около 250 хил. лв. 

При съвременните асфалтосмесители управлението е напълно автоматизирано, което гарантира качеството на продукцията и 4 пъти по-висока производителност. Новата инсталация е и много по-икономична и ще сведе до минимум замърсяването на атмосферата с вредни емисии.

Това от своя страна ще подобри конкурентоспособността на дружеството при участие в обявени обществени поръчки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама