Жителите на три плевенски села ще продължат протестите си заради лошия път за Никопол

18:12, 04 апр 17 25 441 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Протестна декларация заради лошото състояние на републиканския път  ІІІ-304, І-3  за Никопол подписаха жителите на три плевенски села-Изгрев, Трънчовица и Бацова махала. Тя трябва да стигне до Министерски съвет чрез областния управител Марио Тодоров. В подписката хората заявяват, че ще блокират пътя София - Русе, ако от пътната агенция в рамките на месец не предприемат конкретни действия за ремонт на трасето. 

Както "Топновини" писа, днес десетки жители организираха граждански протест заради окаяното състояние на пътя, който минава през техните села в посока към Никопол . 

Кметът на община Левски Любка Александрова, кметът на село Трънчовица Блажо Николов, кметът на село Изгрев Николай Русанов, кметът на Бацова Махала Асен Стоянов и всички протестиращи припомниха, че пътят се нуждае от основен ремонт и е срамно и безотговорно държавата да си затваря очите толкова години. 

Още от 2012 г. за ремонт на пътя има изработен проект за основен ремонт. Тогава необходимата сума за ремонта на малко повече от 11 км пътен участък е била 4 млн. лв. Пътният участък е много натоварен от тежкотоварни камиони над 15 т., които пътуват към регионалното депо и към ферибота в Никопол. Особено тежко става по време на жътвената кампания, но и за непрофесионално око е очевидно, че дупките, кръпките и буйните храсти около него са предпоставка за разбити автомобили, ПТП и плащане на жестока цена в опита да се работи нормално, заявиха протестиращите. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама