Община Плевен ще модернизира градския транспорт по проект

08:01, 06 апр 17 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Плевен е сключила договор за модернизация на градския транспорт по проект за 17 249 286, 80 лв. Средствата ще бъдат предоставени безвъзмездно по Оперативната програма "Региони в растеж 2014-2020 година", съобщават от местната администрация.

Инвестиционните компоненти предвиждат подмяна на тролейбуси, сервизни машини; внедряване на интелигентни транспортни системи - електронна система за таксуване на пътниците в масовия градски обществен транспорт, внедряване на система за видеонаблюдение на ключови кръстовища в Плевен.

 Основната цел на проекта е да се изгради устойчив градски транспорт на Плевен чрез намаляване на вредните емисии, шума и подобряване качеството на транспортните услуги. Ще бъдат подобрени скоростта и качеството на обслужване, така че повече хора да предпочетат градския транспорт пред личните си автомобили. Новата система ще подобри и пропускливостта на кръстовищата чрез автоматизирано "умно" управление на светофарите. 

Проектът предвижда също новите превозни средства да бъдат с по-нисък под и да са достъпни за хора с увреждания. 

Очакванията са чрез модернизацията да бъдат намалени вредните емисии в околната среда, да се намали шума в градските райони, да бъде подобрена пътната безопасност и да се намалят пътно-транспортните произшествия.

Срокът за изпълнението на проекта е 4 години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама