Шофьор, убил велосипедист на пътя, ще бъде изправен пред съда

17:33, 06 апр 17 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шофьор, уби  велосипедист на пътя, ще бъде изправен пред съда в Плевен, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Според обвинителния акт, внесен от Окръжна прокуратура, шофьорът е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост блъснал велосипедист и причинил смъртта му.

Обвиняемият Мирослав М.  вечерта на 15.ХІ.2016 г. на път между селата Малчика и Аспарухово, при управлението на лек автомобил “Фолксваген Голф“,   превишил скоростта  извън населеното място – 90 км/час и при заслепяване не намалил скоростта и  не  спрял, като  по непредпазливост причинил смъртта на велосипедиста Анатоли З. 

Мирослав М. пътувал от село Трънчовица за  град Левски. Извън село Малчика увеличил скоростта до 90 км/час независимо,че било тъмно. Насреща му се задали няколко автомобила един след друг, но той не намалил скоростта. По същото време пред него в същата посока с велосипеда се движел пострадалият. Обвиняемият застигнал и предвид високата скорост късно видял велосипедиста, опитал да спре,но не успял и го блъснал отзад. От удара велосипедистът паднал на земята и в резултат на получените травми   починал.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда .

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама