Жена ще бъде съдена за кражба на гоблен

18:03, 06 апр 17 25 420 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Плевенската районна прокуратура е внесла в съда обвинителен акт срещу Станка С. за това, че присвоила чужд гоблен, съобщава пресцентърът на прокуратурата.  Според обвинението, на 13.09.2016 г. в град Плевен,  тя противозаконно присвоила чужда движима вещ  – гоблен „Лунна зима„ с размери 58 х 47,5 см.  поставен в  рамка, на стойност  2000 лева. Гобленът бил собственост на жена  от село Калипетрово, област Силистра.

Пострадалата обявила за продажба гоблена в електронен сайт. В  края на август  й се обадило лице, представило се с името Мая и проявила интерес към гоблена. Договорили се пострадалата  да го изпрати чрез куриерска фирма от Силистра до офис в Плевен, където гобленът да бъде взет и прегледан, като следвало да бъде върнат  на същата дата, до вечерта чрез същата фирма на подателя. 

 Пострадалата изпратила  гоблена по куриер, като в товарителницата към пратката било вписано, че гобленът трябва  да бъде върнат. Пратката била получена в офис на куриерската фирма  в  Плевен на 13.09.2016г. и на същата дата обвиняемата  посетила офиса, преди предаване на пратката, се обадили на пострадалата по телефона, за да уточнят вписаното в товарителницата изискване за връщане на гоблена.

 Обвиняемата взела гоблена под предлог да го занесе на Мая. Без съгласието на пострадалата  се опитала да продаде гоблена,  но сделка не била осъществена. Обвиняемата  не върнала до вечерта  гоблена в офиса на куриерската фирма за да бъде изпратен на собственика, а го задържала за себе си в дома си, като престанала да отговаря на обажданията на жената.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама