Общо 622 кандидат-студенти положиха предварителен изпит по биология в МУ Плевен

16:06, 09 апр 17 25 796 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общо 622 кандидат-студенти са се е явили днес на предварителния изпит по биология в Медицинския университет в Плевен за двете магистърски специалности  "Медицина" и "Фармация", съобщиха от висшето училище.

На произволен принцип в зала "Асклепий" е бил изтеглен вариант №16 от конспекта.  Продължителността на изпита по регламент е 4 часа. Вторият предварителен изпит по химия ще е на 23 април 2017 г. , припомниха от университета. От там добавиха, че вече са готови резултатите от предварителния изпит по биология за деветте бакалавърски специалности и кандидатите могат да ги проверят на сайта на университета.

Редовните изпити по биология и химия  за "Медицина" и "Фармация"  ще са съответно на 5 и 12 юли, а от 20 до 30 юни ще се подават кандидат-студентски документи. Тестът по биология за бакалавърските специалности е на 27 юли. От тази година освен с държавен зрелостен изпит по биология, или с тест по биология, кандидатстващите за бакалавърските специалности вече могат да участват в класирането и с матура по друг предмет.

 За „Медицина“ и „Фармация“ класирането става чрез полагане на конкурсни изпити по биология и химия, като  в класирането участва  по-високата оценка- от предварителната или редовната изпитна сесия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама