Плевенска компания може да участва във възстановяването на обекти в Сирия

09:39, 10 апр 17 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Плевенската строителна компания "Хоризонт Иванов" би могла да участва във възстановяването на инфраструктурни обекти в Сирия. Това съобщи мениджърът на фирмата Светослав Богалински, който е бил част от българска делегация, посетила българо-лимански бизнес форум в Бейрут от 4 до 7 април.   На срещата са присъствали още 10 български фирми от секторите селско стопанство, хранително-вкусова промишленост, козметика, туризъм и др., но плевенската е била единствен представител от строителния бранш.  

„Има потенциал за развитието на бизнес отношенията между двете страни. Като мост между Изтока и Запада, Ливан предлага достъп на българските фирми до останалите арабски страни", заяви след завръщането си Богалински, който е и зам. – председател на Българо-ливанския  бизнес съвет . Той отбеляза, че за плевенската строително-инвестиционна компания това е поредно посещение в Ливан, което е било особено ползотворно и полезно. Компанията е в преговори с няколко ливански партньори от строително-инвестиционния сектор.

Според Светослав Богалински, строителният бизнес има много по-голям шанс да печели обекти там ако се обединяват няколко големи компании, защото мащабите са в пъти по-големи отколкото в България.

Коментирани са и някои конкретни обекти, чието развитие се очаква в перспектива.

В рамките на посещението на българската бизнес делегация са проведени  двустранни срещи по интереси с идеята да се оформят работни групи от компаниит е в различните сектори с цел бъдещо партньорство.

Ливанците са навсякъде и правят бизнес в цял свят, инвестират и в Гърция, Турция и Кипър и ние трябва да направим така, че да привлечем повече ливански инвестиции в България, подчетра зам.. – председателят на Българо-ливанския бизнес съвет. Целта на Съвета е да подпомага всякакъв вид бизнес, да спривлича нови членове, които имат интерес за съвместни партньорства с Ливан.
По данни от ливанска страна, стокообменът между двете държави е с голям дефицит за Ливан- 130 млн. долара към едва 12 млн. долара в полза на България за 2016 г.

До няколко месеца подобен форум ще се проведе и в България. Очакванията са тогава да бъде подписан съвместен меморандум за подкрепа и сътрудничество между палатите и двустранните съветите за подкрепа на бизнеса.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама