Плевен се готви за четвъртия благотворителен Маратон на приятелството

09:55, 13 апр 17 / Спорт 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Плевен се готви за четвъртия благотворителен Маратон на приятелството, който ще се проведе в града на 21 май, съобщиха организаторите от общината и  Клуб "Бегач". В рамките на събитието ще бъде изградена рампа за велосипеди, ролери и скейтборд, а на 19 май ще бъде открит и първият фитнес на открито, средствата за който бяха събрани благотворително.

Според регламента спортната надпревара включва участие в една от четирите категории: маратон (42.2 км), полумаратон (21.1 км), щафета (2х10 км) и  градски крос (3 км). За втора година е предвиден и  детски маратон, който да популяризира спорта и здравословния начин на живот сред най-малките.

Всяка година събитието печели все повече последователи, твърдят организаторите. От общината уточниха, че вече са се регистрирали десетки участници.

Записването за маратона става на сайта на събитието или в общината.

Миналогодишният маратон събра повече от 300 участници от 17 държави, припомниха организаторите.

Завършилите в дългите дистанции ще получат дизайнерски медал. Ще има парични премии и награди за победителите.

Плевенският маратон има три звезди за качество като шосейно състезание, присъдени от Европейската федерация по лека атлетика, и е включен в календара на федерацията. Той е част и от румънската верига от исторически маратони с регистрирани над 30 румънски бегачи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама