Въвежда се забрана на риболова в Плевенско

18:14, 17 апр 17 25 894 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министерството на земеделието и храните обяви забрана на риболова заради размножителния период, става ясно от съобщение на официалния сайт на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. Ограничението се въвежда от 18 април до 2 юни за рибностопанските обекти, намиращи се до 500 м надморска височина. За водоемите от 500 до 1500 м надморска височина забраната важи от 1 май до 15 юни. 

 От 15 април до 15май е забранен уловът на карагьоз (дунавска скумрия) в българския участък на река Дунав. 

В Плевенско любителският риболов по време на забраната е разрешен само в четири  водни обекта. Риба ще може да се лови в язовир „Горни Дъбник” , в обозначения за това участък, както и  на язовир „Тотлебанов вал”, а също и в старото корито на река Осъм при село Българене и отводнителния канал в землището на село Асеновци, в участъка от ж.п. линията, свързваща град Левски с град Ловеч.

От Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури съобщават още, че от началото на април са извършени общо 527 проверки на територията на страната. Заловени са 38 нарушители, на които са съставени актове за административни нарушения.

Проверки ще се извършват както на място по водоемите, така и на обекти за продажба на риба и рибни продукти в търговската мрежа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама