В Окръжния съд в Плевен ще се проведе работна среща срещу домашното насилие

10:07, 20 апр 17 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Работна среща, на която ще бъдат разгледани проблеми, свързани с домашното насилие, възпитанието и агресията в училище ще се проведе днес в Плевенския окръжен съд, съобщава пресцентърът на институцията.  

Форумът на тема „Един шамар или домашно насилие? Как да възпитаваме децата си!”  е част от проекта „Агресия, насилие, тормоз….в нашето училище?”, чийто бенефициент е Центърът на неправителствените организации /НПО/ в Разград. Проектът се финансира от Министерство на правосъдието и е с продължителност 6 месеца.

На срещата ще бъдат обсъдени възможностите за създаване на програма за превенция на домашното насилие, която да бъде разработена  в училища и детски градини в областта.

Очаква се да присъстват представители на образователни институции, съда, прокуратурата, полицията, медицински лица и социални работници. Ще бъдат обменени  опит и добри практики по темата, като целта е да бъдат привлечени и повече млади хора, обясниха организаторите.

Центърът на НПО в Разград, е позната и авторитетна местна неправителствена организация с доказан капацитет и постоянен обучен екип. Организацията има шестгодишна специализация в работата със съда и много добро партньорство с публични институции на местно и регионално ниво.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама