В Плевен ще се проведе разяснителна кампания за ползата от ваксините

11:40, 20 апр 17 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С кръгла маса в Плевен е даден старт на кампанията на фондация „МОСТ” с тема  „Ваксинопрофилактиката: отговорност, проблеми, решения”. Това съобщи пресцентърът на община Плевен. Градът  е избран за първи в качеството му на носител две поредни години на отличието „Инвестиции в здраве” на медийния портал Кмета.бг. Фондацията се председателства от известната журналистка Юлия Пискулийска, а нейно лице вече 16 години е обичаната актриса Татяна Лолова. 

Каузата на „МОСТ” е да търси заедно със специалисти, журналисти, представители на гражданското общество добри решения в областта на здравеопазването и социалната политика.

Свои презентации по темата представиха д-р Надежда Владимирова от Националния център по заразни и паразитни заболявания и плевенският неонатолог доц. Виктория Атанасова. Гост на събитието беше кметът на община Плевен Георг Спартански. "В морален план сме длъжни да подкрепяме всяка инициатива, свързана с по-добрата информираност на гражданите за здравето. По-добре е да инвестираш в профилактика, отколкото в лекарства", каза кметът в своето приветствие.

Кръглата маса се проведе в навечерието на Европейската имунизационна седмица /24 - 30 април/, която ще се проведе под наслов „Ваксините работят”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама