Градската градина в Плевен ще бъде затворена за ремонт

12:40, 20 апр 17 25 701 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Заради ремонти дейности поетапно от май до октомври ще бъдат затваряни различни участъци от Градската градина в Плевен, съобщиха от общината. Необходимите  1,8 млн. лева са осигурени по европейски проект. Настилката на централната алея ще бъде подновена, така че да е  същата като цвят и материали, както на ремонтирания  преди две години площад"Възраждане". Обходните алеи и подстъпите към сградите в градината ще са решени с настилка от мит бетон. 

Ще бъде изградена и нова алея, която ще започва от оркестрината покрай  детската площадка и ще излиза на улица „Вардар“. Покрай алеята по схема са предвидени места за машини за продажба на сладолед, пуканки, детски съоръжения. Съществуващата стара сграда, където преди се помещаваха детските атракциони – влакче и виенско колело, ще бъде разрушена. 

Между оркестрината и кафенето ще бъде арт-зоната за деца, където ще има площадка за рисуване върху керамични фигури,ще се продават детски играчки и др. Съществуващите в момента  детски площадки са в лошо състояние и не отговарят на изискванията за безопасност. Затова те ще бъдат оградени, достъпни за хора в неравностойно положение и с ударопоглъщаща настилка. 

Ще има пясъчници, беседка,пързалки, люлки, комбинирани детски съоръжения и пейки. Старите фигури на животни от бетон пред площадката ще бъдат почистени. 

За по-големите е предвидено  изграждането на мини-скейборд площадка, както и комбинирано съоръжение за фитнес на открито. Масите за шах ще бъдат подновени, а оркестрината и всички паметници се запазват, като ще бъде подменена настилката около тях. 

Ще се премахнат общо 26 дървета, част от които са със заболявания и са потенциално опасни.

По проект ще бъдат засадени нови  65 иглолистни , 144 широколистни дървета  и 1 723 храсти. Ще бъде монтирана и автоматизирана напоителна система, както и ново осветление.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама