46-годишен ще бъде изправен пред съда за опит да отвлече непълнолeтна

15:27, 20 апр 17 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

46-годишен мъж ще бъде изправен пред съда в Плевен за опит за отвличане на непълнолетно момиче и кражба, съобщи пресцентърът.  Обвинението срещу Димитър Д. е за това, че на 18 юни 2015 г. в  Плевен се опитал да отвлече ненавършило 18 години лице – непълнолетно момиче на 17 години, като деянието останало недовършено поради независещи от него причини.

Той е обвинен и за това, че  отнел портмонето и мобилния телефон на жертвата си и парична сума от 60 лева, всичко на обща стойност 179 лева.

Обвиняемият  многократно е осъждан за тежки умишлени престъпления против собствеността,  против личността и против реда и общественото спокойствие .

Пострадалото момиче живеело с баща си, втората му жена и техния син. На 17 юни 2015 г. пристигнала в  Плевен с автобус, където се срещнала със свои приятели от Центъра за настаняване от семеен тип, в който преди време пребивавала. Момичето и обвиняемият се познавали от там. Той разбрал, че жертвата идва в града и поискал от приятелите й личния й телефон. После двамата се срещнали в центъра на града.

 На другия ден мъжът отново поискал да се срещне с нея, но момичето се укрило.
Това подразнило насилника и същата вечер той намерил жертвата си да седи на пейка пред центъра с приятелите си. Тогава, видимо пиян и агресивен, той се приближил и започнал да отправя обиди и заплахи. След това започнал със сила да я дърпа, за да я принуди да тръгне с него. Обвиняемият решил да я качи насила в чакащото го такси, като я вдигнал на ръце и я понесъл към колата. Момичето се дърпало и крещяло, при което мъжът я изпуснал и тя паднала на земята.

За да сломи съпротивата й той започнал да й нанася удари с юмруци в областта на тялото и главата и да я рита с крака по цялото тяло. Изплашени приятелите й извикали медицинската сестра на центъра,  която сигнализирала за случващото се на телефон 112 и на спешна помощ. Като разбрал това обвиняемият бързо тръгнал към таксиметровия автомобил, като взел от пейката вещите на момичето. В момента Димитър Д. е в затвора гр. Плевен
Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама