Изложби и представяне на книги в културния календар на Плевен следващата седмица

15:26, 23 апр 17 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изложба по случай 140 години от подписването на Манифеста за обявяването на Руско-турската война 1877-1878 г. ще бъде открита в понеделник, съобщи пресцентърът на общината. Историческите фотоси ще бъдат подредени на пешеходната зона,  при входа на къщата-музей „Цар Освободител Александър II”.

Същия ден от 17 часа ще бъде открита изложба „Картини, нарисувани с игла”, организирана от Регионалния исторически музей/РИМ/  и Народно читалище „Извор – 1959” в Плевен. Експозицията е наредена във втора изложбена зала на РИМ – Плевен.

Балетният спектакъл „Куклената фея” ,по проект на ръководителката на балетната школа Маня Николова ще бъде представен в 19 часа в зала "Емил Димитров" на читалище "Съгласие. Концертът е финансиран от община Плевен .

Акордеонен концерт на студенти от Националната музикална академия и ученици от Националното училище по изкуствата /НУИ/ „П. Пипков” в Плевен ще се състои на 25 април /вторник/ от 11:00ч. в Художествената галерия "Светлин Русев”, а от 16.30 часа на 25 април в галерията ще се проведе юбилеен поетичен спектакъл на поетесата Рита Генадиева.

Представяне на  новата стихосбирка „Плач на жерави” на Георги Стойков, организирано от Дружество на писателите ще се състои на 27 април /четвъртък/ от 16:30ч. в същата галерия.Отново там, за 28 април е предвидено да бъдат представени новите книги на Никола Филипов-театровед и литературен критик от Ловеч, съвместно с Дружество на писателите – Плевен .

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама