В Червен бряг започва празник на четенето

08:07, 24 апр 17 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Празник на четенето под мотото "Книга подари и приятел мой бъди" ще се проведе днес в Червен бряг, съобщава пресцентърът на общината. Инициативата е по повод 23 април-Световен ден на книгата и 24 април-Международен ден на младежката солидарност. В събитието ще се включат децата и младежите от социалните институции в общината, както и деца и ученици от детските и учебни заведения в града. Инициативата има за цел да насърчи интереса към книгите и четенето, да стимулира дарителството на детски книжки и художествена литература. 

По време на събитието ще бъдат организирани д арителски пунктове за дарения на употребявани или нови детски книги и художествена литература. 
Ще бъдат сформирани тематични кътове – за четене, за рисуване на любим приказен герой, рисунка на асфалт, за изработване на книгоразделители и др. 

В програмата е включена и тематична викторина с награди, както и и мпровизиран рецитал „Кажи ми своето любимо стихотворение“. 


Празникът започва в 12 часа в Градската градина  и ще продължи до 18 часа. При лошо време срещата е  във фоайето на НЧ „Н.Й.Вапцаров“ в града.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама