Трима са арестувани след акцията на ГДБОП вчера в Плевен

08:15, 25 апр 17 25 684 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Антимафиоти са арестували Камен Балбузанов-Куката и Валентин Георгиев-Жълтия след вчерашната акция на ГДБОП и Специализираната прокуратура в Плевен, научи "Топновини". Акцията лично е била ръководена от Иван Гешев. В хода на операцията е задържан и още един криминално проявен плевенчанин. Тримата са обвинени в участие в престъпна група, извършвала рекет. 

Според запознати, задържаните са изнудвали семейството на собственика на "Плевенски хляб"  Йоско Исаев, който изчезна мистериозно на 10 септември 2015 година и до ден днешен от него няма и следа. Същия ден  Исаев бил на бизнес среща в столицата, след което бе намерен само автомобилът му “Фолксваген Туарег”.След изчезването на Исаев, „Плевенски хляб” бе поставено под запор заради необслужвани  кредити. 

По неофициална информация съпругата на Исаев е поискала съдействие от Куката и Жълтия за откриването на съпруга й, но впоследствие те започнали да я изнудват.

Куката е сочен за крупен наркобос в региона. Той има 11 присъди за кражби и хулиганство. Срещу Жълтия  през 2009 г бе повдигнато обвинение за измами със земеделски земи. 

Както "Топновини" писа, служители на ГДБОП съвместно с жандармерията, извършиха акция, насочена срещу групата на Куката  и блокираха входно-изходните пътни артерии на града.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама