Община Плевен ще работи по съвместни проекти с Турну Мъгуреле

19:04, 25 апр 17 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Плевен подготвя проекти по програмата ИНТЕРРЕГ V-А Румъния – България, съвместно с  Турну Мъгуреле, съобщи кметът Георг Спартански.

Той уточни, че подготовката е започнала след среща с кмета на румънския град -Дан Куклеа, на която са обсъдени възможностите за кандидатстване по приоритетните оси „Добре свързан регион” и „Зелен регион”.  Спартански припомни, че преди около две години бе подготвен съвместен проект на двете общини по програма „Трансгранично сътрудничество” за преустройство на парк Гривица и мавзолея на румънските воини, на обща стойност около 8 млн. лв. След като проектът не  получи финансиране, двете общини ще кандидатстват отново, този път за 3 млн. лв. общо за българската и румънската страна”, уточни кметът.

Вторият проект, по приоритетна ос „Добре свързан регион” на програмата, е за общо  8 млн. евро. Община Плевен има идея да проектира ремонтни дейности от колелото на входа на Плевен от София към Индустриалната зона на двете платна до надлеза преди КАТ при с.ело Буковлък. Ако проектът получи одобрение, в този участък цялата визия ще се промени, отбеляза Спартански.  Той добави, че в случай, че останат пари по тази ос, ще бъде извършен и ремонт на улица „Дойран”, който е връзката с Ловеч. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама