Над 550 участници са се записали в Маратона на приятелството в Плевен

15:57, 17 май 17 25 789 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 550 участници от всички възрасти са се записали в тазгодишното издание на „Маратон на приятелството`Плевен”, който ще се проведе на 21 май, съобщиха организаторите. Участие са заявили състезатели от Германия, Гърция, Ирландия, Италия, Непал, Нигерия, Полша, Румъния, Сърбия, Словения, Испания, Великобритания, САЩ, Франция, Буркина Фасо, Македония, Япония, Турция и Украйна.

 Със събраните средства от продажбата на тениски по време на маратона ще бъде построена  рампа за велосипеди, ролери и скейтборд в града. Всеки участник ще може да допринесе със своята регистрация за начинанието, което ще превърне Плевен в още по-добро място за младите любители на активния начин на живот.

  Състезателите ще се включат в дисциплините: класически маратон /42,2 км/, полумаратон /21,1 км/, щафета и крос „Аз мога” /3 км/. Старт-финалът е на площад „Възраждане”, маратонът, полумаратонът и щафетата ще започнат в 9.00 часа, а кросът „Аз мога” – в 9.15 часа. Организаторите споделят, че тази година интересът на децата към инициативата е много висок.

Два специални велосипеда BMW ще бъдат изтеглени чрез жребий в края на церемонията по награждаване на участниците в „Плевен Маратон 2017”. При кого ще отиде всеки един от велосипедите, ще стане ясно на 21 май в 14.00 часа. Наградите ще бъдат изтеглени между всички регистрирани и завършили участници в маратона, полумаратона и щафетата.

   На 19 май в 12.00 часа ще бъде открит фитнес на открито в Плевен в парк „10 декември” /до СУ „Христо Смирненски”/. Той е изграден със средства, събрани чрез благотворителната кауза на маратона миналата година. Община Плевен предостави терена за изграждането. Площадката е предназначена за хора над 14 години и е оборудвана с успоредки, шведска стена, лостове за набирания, въжета за катерене, гимнастически халки, римско столче за коремни преси и уреди за лицеви опори.

  Организатор на Маратона на приятелството е Спортен клуб „Бегач” в партньорство с fбщина Плевен, Eyes Open, Ro Club Marathon.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама