Премахват пейките от Градската градина в Плевен заради ремонт

08:19, 19 май 17 25 570 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Досегашните 95 пейки в Градската градина в Плевен ще бъдат демонтирани и преместени на други публични места в Плевен, съобщава пресцентърът на общината. Това се прави в рамките на започналия ремонт на Градската градина по проект „Осигуряване на устойчива градска среда на Плевен” по ОП „Региони в растеж”.

По същия проект са и стартиралите дейности за реконструкция на Водната каскада и на площад „Стефан Стамболов”. Във връзка с подписка, в която граждани настояват ремонтите да се отложат за есента, кметът Спартански обясни, че трябва да бъдат спазени стриктно фиксираните по проект срокове и че лятото е активният сезон за строителни работи.

"При новите изисквания, наложени при изпълнение на проекти по европейски програми, през юни 2018 г. трябва да сме отчели свършеното, да сме усвоили парите и разходите ни да са верифицирани", обясни кметът.

Според проекта в Градската градина ще се поставят нови пейки. Относно съдбата на сегашните е имало два варианта, обясни г-н Спартански – да бъдат отрязани с флекс и да станат негодни за по-нататъшно ползване или да бъдат демонтирани за сметка на община Плевен, а след това поставени в различни части на града, където има нужда. Работи се по втория вариант като демонтажът е възложен на „Инжстрой” ЕООД от община Плевен и се осъществява за сметка на общинския бюджет.

Стойността на ремонтните дейности е 1 808 027 лв. с ДДС. Те включват: поставяне на нова настилка от вибробетонови павета с различни размери, сегментен паваж, тактилни ивици, настилка от мит бетон, ударопоглъщаща настилка, нова поливна система, парково обзавеждане - пейки, кошчета за отпадъци, спортни и детски съоръжения, площадка за скейтборд и три беседки. Ново ще е и парковото осветление. Ще бъдат засадени широколистни и иглолистни дървета, храсти и рози.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама