Състезател от Кения спечели първо място на Маратона на приятелството в Плевен

17:11, 21 май 17 25 795 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Състезателят от Кения Аугустус Кипкулей Кипроно спечели четвъртото издание на Маратона на приятелството в Плевен. Той постигна резултат 2 часа и 36 минути, с което се класира на първо място сред мъжете. Втори остана Димчо Мицов, който финишира за 2 часа, 36 минути и 36 секунди., а трети е Илия Куцаров , чийто резултат е 2 часа, 42 минути и 00 секунди.

Отличията-купи на името на известния в миналото маратонец от Плевен Георги Пенчев, им връчи председателят на общинския съвет в Плевен Мартин Митев. 

 Победителка при жените стана 18-годишната Габриела Красимирова от Добрич, чието постижение е 3 часа, 09 минути, 02 секунди.  Втора се класира Таня Димитрова след 3 часа, 12 минути, 02 секунди, а трета - Виолета Тотева с 3 постижение от часа, 18 минути, 50 секунди. Наградите им-също купи на името на името на Георги Пенчев, връчи заместник-председателят на общинския съвет в Плевен Пепо Петков.

75 мъже и 69 жени се състезаваха в маратона,  а общо във всички дисциплини се включиха над 300 състезатели от 21 държави - с четири държави повече в сравнение с третото издание.

В Плевен участниците премериха сили и в полумаратон, щафета (2х10 км) и безплатен градски крос (3 км). Имаше и детски маратон, целящ популяризиране на здравословния начин на живот сред най-малките.

Новата социална кауза на Маратона е  със събраните средства от продажбата на тениски, да бъде построена рампа за велосипеди, ролери и скейтборд в града.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама