Разширява се "Синята зона" в Плевен

16:59, 25 май 17 25 409 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Плевен ще бъдат въведени още платени зони за паркиране, което да разтовари центъра от струпващите се там коли. Това се налага от безспорна обществена необходимост, а одобряването на зоните за паркиране е правомощие на кмета, заяви  Георг Спартански по повод коментари и въпроси в социалните мрежи за разширяването на зоните за почасово платено паркиране в централната част на Плевен. Кметът  припомни, че още миналата година предложи на общинския съвет временна комисия от съветници да направи схема за „Синя зона”, но създадената комисия така и не е инициирала евентуални промени или подобрения. 

"Синята зона" вече е утвърдена с решение на Експертния съвет по устройство на територията при Община Плевен, след като схемата е съгласувана и с КАТ. „Синя зона” се разширява към улиците „Дойран”, „Св. Св. Кирил и Методий” и бул. „Русе”. Тези, на които таксата за престой от 1 лв. им е много, ще паркират извън „Синя зона”. Друг вариант е да се придвижват с велосипеди, с масовия градски транспорт или пък пеша. 

Искаме да има ред и правилата да се спазват”, каза още Спартански. Всички живеещи в районите на „Синя зона” могат да подадат заявление до ОП „Център за градска мобилност” и срещу 12 лв. такса да получат удостоверение за паркиране, но не за цялата „Синя зона”, а само близо до постоянния адрес, на който са регистрирани. 

Зоните за платено почасово паркиране в  Плевен, които официално със заповед на кмета се въвеждат от 1 юни са общо 31. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама