Танцьори от цялата страна се събират за "Моето хорце" в Плевен

08:25, 26 май 17 25 774 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Танцьори от цялата страна ще се съберат в Плевен, за да покажат уменията си на третото издание на фестивала "Любимото ми хорце" , съобщи иницаторът на събитието Джейлян Демирев. Идеята е участниците да покажат танци от регионите, от които идват, което създава неповторима  емоционалната връзка между  танцьорите от всички краища на страната. Демирев обясни, че фестивалът няма конкурсен характер, защото според него участниците са на различна възраст и  с различни професии. 

Общо 20  са съставите, заявили своето участие.Фестивалът ще се проведе  на 3 юни от 10:00 часа, на сцената на Летния театър в Плевен. По регламент танцьорите ще представят своите изпълнения в продължение на 3 до 8 минути , а броят на изпълненията в рамките на това време е неограничен.  
Всяка една от групите е със състав от 20 до 250 човека. 

  Самият Джейлян Демирев ще представи своята група, която е с около 240 човека . Кулминацията на изпълнението ще е атрактивното "Ситно мъжко хоро", което въпреки името си се изпълнява само от жени. 

За желаещите на посетят събитието са осигурени автобуси на ж.п. гарата в Плевен, които в 9:00 и в 9:15 ч. ще спират на спирките на градския транспорт.  
 След това около 13.30 часа веселбата ще се пренесе на  пощад."Възраждане" , където всички могат да се присъединят към съставите и да изиграят  най-популярните хора от региона. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама