В Плевен ще се проведе международна писателска среща

07:46, 29 май 17 / Култура 25 470 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Международна писателска среща "Побратимени светове" ще се проведе тази седмица в Плевен, съобщиха от Дружеството на писателите в града. 
Тържественото откриване на 11-то издание на форума ще е утре от 17.30 часа в художествената галерия „Илия Бешков“. 

Програмата за вечерта включва концерт с участието на общинския хор „Гена Димитрова, детски хор „Звъника“, Балетната школа към читалище „Съгласие – 1869“ и Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци. 

На 31 май от  11.30 часа,  е организирано посещение на плевенската "Панорама", а в 16 часа в художествената галерия "Светлин Русев" ще бъде представена книгата на руската писателка Ирина Сазонова  „Предай на децата си“, в превод на български от Витка Витанова и рецензия на Надя Попова. 

Участниците в писателската среща  ще посетят и Регионалния исторически музей, а на 1 юни от 12 часа в Държавната финансово-стопанска гимназия "Интелект" ще се проведе литературно четене. В същия ден от 16 часа в Св. Русев“  ще бъде представено творчеството на плевенски писатели. 

Дискусия на тема "Православието и диалога му с другите религии в националните литератури" ще се проведе на 2 юни в регионалната библиотека „Христо  Смирненски“  

Закриването на международната среща е в галерия  "Светлин Русев“ на 2 юни от 16.00 часа . Заключителната част включва  литературно четене на произведения от плевенски автори и гости от чужбина и връчване на грамоти. 

Форумът се организира от местното Дружество на писателите и Община Плевен. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама