Плевен ще отбележи световния ден на околната среда

12:58, 29 май 17 25 483 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С презентации и беседи Регионалната инспекция на околната среда и водите /РИОСВ/ в Плевен  ще отбележи световния ден на околната среда 5 юни, съобщиха организаторите. Празника отбелязват също и експертите от  Басейновата дирекция „Дунавски район“ (БДДР)  в Плевен и Регионалната лаборатория (РЛ) . 

Тази година проявите по случай деня на околната среда  ще бъдат обединени под мотото „Свързване на хората с природата“.  Еко специалисти ще гостуват на 1 юни на ученици от СОУ"Стоян Заимов" в Плевен, където ще представят презентация за природата и връзката й с хората. 

От 1 до 4 юни ще се проведе детски лагер, който ще обединява детския празник 1 юни и деня на околната среда. Участници в него ще са от Скаутския клуб „Лъвче“ и Съвета на децата. 

Учениците от Държавната финансово-стопанска гимназия "Интелект" в Плевен ще направят на 2 юни "зелена класна стая". Предвидено е и посещение на еко инспектори в училището и презентация с беседа. Хепънинг за деня на околната среда ще има на 5 юни в крайдунавското село Байкал, където орнитолози всяка година посещават площадката за наблюдение на птици в района на местността "Паметниците" в покрайнините на селището. Организатор на хепънинга е общинският център за извънучилищни дейности и занимания по интереси в Байкал. 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама