Пред съда в Плевен застава продавач, измамил клиент с машина за 15 хил. лева

16:18, 29 май 17 25 536 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пред съда в Плевен ще бъде изправен продавач, извършил измама с договор за покупко-продажба, съобщава пресцентърът на Апелативната прокуратура във Велико Търново. Обвинението  срещу Калин К. посочва, че  на  09.11.2015 г. в  Плевен, той  дал на М. И. – управител на „Евро Трейд Кънсалтинг“ ЕООД неверни данни относно качеството на произведената от него машина – сушилен комплекс. Той е обвиняем и за това, че на 09.11.2015г. в гр. Плевен, при сключен договор за покупко-продажба като продавач и представител на фирма „Конов и синове“ ЕООД измамил купувача – управител на „Евро Трейд Кънсалтинг“ ЕООД относно качеството, материалите и услугите за произведената от него машина – сушилен комплекс.

„Евро Трейд Кънсълтинг“ ЕООД гр. Плевен, се занимава с производство на еко горива – брикети и пелети. Поради разрастване на дейността на фирмата, решили да  закупят машина, тип сушилня за сушене на дървен материал – трици и талаш и се свързали с обвиняемия, който произвеждал подобни машини. Обвиняемият решил да си набави парични средства по измамлив начин като заявил, че има една нова машина, изработена от него, която стои като мостра, въпреки че съзнавал, че машината не отговаря на работните показатели и техническите изисквания. Разбрали се за цена 15 000лв., като обвиняемият  уверил купувача, че машината произвежда по 400 кг на час изсушен материал. 

Купувачите изявили  желаели да  изпробват сушилнята, но обвиняемият отказал и заявил, че първо иска превод на парите. На 09.11.2015 г. между страните бил подписан договор, но тъй като няколко дни машината не била доставена, представител на фирмата  отишъл при обвиняемия и установил, че машината е разглобена и нещо в нея се ремонтира.

На 25.01.2016 г. били преведени 9600лв в полза на „Конов и синове“ ЕООД, като Калин К. издал фактура за същата стойност. След паричния превод, обвиняемият  доставил машината, като сглобил само основния елемент и заявил, че останалото могат да си го сглобят и сами. Няколко дни по-късно, след като сами я сглобили,  машината била пусната да работа при което станало ясно, че не произвежда твърдяното количество, недоизсушава материали и се самозапалва. Клиентите се свързали с продавача, за да вземе машината и да я отремонтира при което той им отказал и заявил, че те са я повредили.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама