В Горна Митрополия бяха събрани над 2200 лева за закупуването на локомат

09:49, 11 юни 17 25 515 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общо 2 206.93 лева са събрани  в Горна Митрополия на благотворителния концерт снощи в подкрепа на каузата за закупуване на първия в България  робот локомат. Това съобщава в профила си във фейсбук организаторът на инициативата д-р Анелия Хохвартер, която е родена в Горна Митрополия, но от години работи като офталмолог във Виена. По нейна идея започна благотворителната кауза за  закупуване на робота, от който у нас се нуждаят над 20 000 души.
Д-р Хохватер благодари на всички свои 315 съграждани, които са се отзовали на нейния призив.

На благотворителния концерт в родното село на лекарката, в подкрепа на кампанията  пяха и танцуваха 11 състава, дошли от съседни села. Самата Анелия Хохвартер също се включи в концерта с песента  „Моя страна” на Емил Димитров.

Концертът бе организиран със съдействието на местното читалище „Искра 1923”. Роботът локомат е жизнено важен при лечението и рехабилитацията  на пациенти с цялостна или частична загуба на двигателни функции, хора болни от множествена склероза, детска церебрална парализа, пациенти, прекарали инсулт или претърпели мозъчна травма, както и с болестта на Паркинсон.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама