Кметът Георг Спартански лично инспектира косенето на зелените площи в Плевен

17:42, 12 юни 17 25 399 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на Плевен Георг Спартански обходи днес местата в града, където по график общинската фирма "Паркстрой" коси тревни площи. Проверката установи, че е недостатъчно ефективна  работата на петимата косачи в района на кръговото движение при изхода за София, за разлика от резултатите на двамата им колеги при блокове 68 и 69 в жк „Сторгозия”. 

Вандалски посегателства на съдове за смет, разпилeни отпадъци и нерегламентирана паша на домашни животни около блоковете 1 и 2 в ж.к."Сторгозия", са други установени нарушения по време на проверката. Перфектно са окосени зелените пространства по ул. „Шипка”, но за районите на Регионалния исторически музей,  паметника на ген. Скобелев и едноименния булевард трябва да се вземат бързи мерки срещу избуялата растителност, посочи Георг Спартански и увери, че пример за поддържане на зеленото пространство е блок 35 в жк „Сторгозия”.

Ритмична и с добри резултати е работата в жк „Дружба”, но гражданите трябва да имат предвид, че доста терени тук са частни и да насочат недоволството си от състоянието им към собствениците, а не към община Плевен, поясни кметът. Той призова за  постоянен и стриктен контрол от страна на съответните ръководители към окосяването.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама