В Левски беше подредена изложба, посветена на 92-та годишнина от рождението на Георги Парцалев

11:35, 15 юни 17 / Култура 25 456 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изложба, посветена на 92-та годишнина от рождението на Георги Парцалев бе представена в Народно читалище „Георги Парцалев 1901” в родния му град  Левски. В залата на читалището са подредени 13 снимки, които разказват за превъплъщенията на големия комедиен актьор в театъра и киното. Изложбата  е подредена с любезното съдействие на столичния сатиричен театър  „Алеко Константинов”, където Парцалев е сред първите назначени актьори през далечната 1956 година, разказа председателят на читалищното настоятелство Силвия Йорданова.   

Незабравими остават ролите му в „Михал Мишкоед”, „Големанов”, „Ревизор”, „Смъртта на Тарелкин”, ”Чичовци”, „Баня” и много други . 

В рамките на посветените на рождения ден на Парцалев прояви в родния му град, бе организирана и дискусия „Какво знаем, или не знаем за Георги Парцалев?” с участието на ученици от СУ „Крум Попов“  и Професионалната гимназия по селско стопанство “Н. Вапцаров“ в Левски. 

Самодеен театрален състав от  ОУ „Максим Горки” в Левски представи постановката „Василиса Прекрасна” снощи, а днес ще бъде излъчен филмът „Тримата от запаса“ с участието на Георги Парцалев . Вечерта  трупата на читалище „Съгласие – 1887” от село  Дебелец ще представи постановката „Големанов”. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама