Прокуратурата в Плевен изпраща на съд син, убил майка си и разчленил трупа й

16:38, 15 юни 17 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Плевенската окръжна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу  срещу 44-годишен, убил майка си и разчленил трупа й, съобщи пресцентърът на прокуратурата.

Обвинението срещу Петър О. е за това, че на 17.04.2017г. в град Плевен, умишлено умъртвил своята майка – Ганка О., на 67 години. Както "Топновини" писа, разчлененото тяло на жената бе намерено в двора на обитаваната от двамата вилна постройка в местността "Кожухарската чешма" край Плевен.

Двамата живеели с оскъдни доходи, синът нямал редовна работа, а майката била клошарка. И двамата редовно злоупотребявали с алкохол и често се карали помежду си, най-вече за пари. 

В детството си Петър О. е бил малтретиран физически от своя баща , вече покойник, а на единадесет годишна възраст паднал на главата си от 10м. височина. Майката контролирала поведението на сина си и изисквала абсолютно подчинение.

В деня на трагедията, в следобедните часове, при поредната им свада, синът взел нож от масата и нанесъл една прободно-порезна рана отгоре надолу в областта на шията на жената, вследствие на която пострадалата получила остра кръвозагуба и аспирация на кръв в белия дроб и след няколко минути починала. 

Тогава обвиняемият изнесъл на двора трупа на своята майка и със същия нож започнал да разчленява трупа. Действията му били видени от преминаващ покрай имота човек, който ужасен от видяното съобщил за извършеното убийство.

По искане на прокуратура Петър О. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама