Стартира кандидатстудентската кампания в Медицинския университет в Плевен

15:40, 19 юни 17 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Медицинският университет в Плевен започва от днес прием на кандидатстудентски документи, съобщава пресцентърът на висшето училище. Освен на място в Ректората, документи за явяване на конкурсните изпити ще се приемат и в кандидатстудентските бюра в големите градове на страната или електронно-на сайта на университета. Зрелостниците могат да кандидатстват за прием по държавна поръчка, редовно обучение, за магистърските специалности „Медицина” и „Фармация“ и за още 10 бакалавърски бакалавърски програми  във факултетите „Обществено здраве”, „Здравни грижи” и в Медицинския колеж.

Портфолиото на университета включва и нова бакалавърската специалност- „Медицинска козметика“. За всички  бакалавърски специалности висшето училище организира и втори прием на кандидатстудетски  документи през  юли – от 19 до 22 юли.

Датите на редовните конкурсни изпити са на 5 и 12 юли- съответно по биология и химия за специалностите «Медицина» и «Фармация». Тестът по биология за бакалавърските специалности е на 27 юли. Таксата за явяване на първи изпит е 60 лв., а за всеки следващ се заплащат по 30 лв., като такава е и сумата за желаещите да участват в класирането само с оценката си от държавен зрелостен изпит. 

Всички кандидатстудентски изпити започват от 9.00 ч, като настаняването по залите започва в 8.00 и приключва в 8.30 ч.  Кандидатите, явили се и на двете изпитни сессии – предварителна и редовна, участват автоматично в класирането с по-високата оценка. 

Лауреатите от национални и международни олимпиади с оценка над 5.50 по биология и химия, които завършват средното си образование в годината на провеждане на олимпиадата, могат да се включат с тази оценка при формиране на бала за прием.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама