Медицинският университет в Плевен започва от днес прием на кандидатстудентски документи, съобщава пресцентърът на висшето училище. Освен на място в Ректората, документи за явяване на конкурсните изпити ще се приемат и в кандидатстудентските бюра в големите градове на страната или електронно-на сайта на университета. Зрелостниците могат да кандидатстват за прием по държавна поръчка, редовно обучение, за магистърските специалности „Медицина” и „Фармация“ и за още 10 бакалавърски бакалавърски програми  във факултетите „Обществено здраве”, „Здравни грижи” и в Медицинския колеж.

Портфолиото на университета включва и нова бакалавърската специалност- „Медицинска козметика“. За всички  бакалавърски специалности висшето училище организира и втори прием на кандидатстудетски  документи през  юли – от 19 до 22 юли.

Датите на редовните конкурсни изпити са на 5 и 12 юли- съответно по биология и химия за специалностите «Медицина» и «Фармация». Тестът по биология за бакалавърските специалности е на 27 юли. Таксата за явяване на първи изпит е 60 лв., а за всеки следващ се заплащат по 30 лв., като такава е и сумата за желаещите да участват в класирането само с оценката си от държавен зрелостен изпит. 

Всички кандидатстудентски изпити започват от 9.00 ч, като настаняването по залите започва в 8.00 и приключва в 8.30 ч.  Кандидатите, явили се и на двете изпитни сессии – предварителна и редовна, участват автоматично в класирането с по-високата оценка. 

Лауреатите от национални и международни олимпиади с оценка над 5.50 по биология и химия, които завършват средното си образование в годината на провеждане на олимпиадата, могат да се включат с тази оценка при формиране на бала за прием.

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно