В Плевен заработи машина за над 1,6 млн. лева, финансирана с евросредства

19:06, 21 юни 17 25 442 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Експерти от Областния информационен център/ОИЦ/ в Плевен посетиха нов стопански обект в града на фирмата "Булгед" ООД“, който бе създаден с финансовата подкрепа от оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“.

Екипът на проекта представи въведената от средата на май в експлоатация специализирана система за директно лазерно гравиране, с помощта на която се произвеждат клишета за печат на опаковки. Инвестицията възлиза на 1 658 393.24 лв, като 995 035.94 лв. от тях са безвъзмездна финансова помощ от Европейския фонд за регионално развитие. Останалите 663 357.30 лв. са собствено финансиране на фирмата.

Ръководителят на проекта Галина Цонева подчерта, че благодарение на европейското финансиране разнообразяват продуктовия си асортимент с ръкавни клишета от гума и така отговарят на високите изисквания за непрекъснат печат. Открито е едно работно място за специалист, който да обслужва тритонната машина, монтирана в новия обект в източната индустриална зона на Плевен. 

Седмица преди приключване на проекта експертите от ОИЦ  имаха възможност да разгледат на място закупеното оборудване. От особено значение е и минимизирането на екологичния отпечатък от дейността, като полученият отпадък може да бъде оползотворен. В Германия например се използва в пътното строителство.

Изпълнението на дейностите по проекта приключва на 20 юни 2017 г. Вложените европейски средства следва да подпомогнат повишаването на производствения капацитет, повишаването на ефективността и на експортния потенциал на предприятието.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама