Пред съда застава управител на фирма, откраднал 105 хил. лева

13:18, 22 юни 17 25 429 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Районна прокуратура в Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 47-годишен управител на фирма за присвояване на 105 000 лева. Той откраднал сумата, собственост на "В…“ ЕООД град Плевен  в периода от 11.03.14г. до 14.03.2014г.  

За това съобщава пресцентърът на Апелативна прокуратура Велико Търново. Парите  трябвало да бъде внесени авансово по договор  за доставка на шарен слънчоглед сорт „Пионер“, сключен между „Т… – 1“ ЕООД Плевен и „В….“ ЕООД  Плевен.

Обвиняемият бил управител на дружество „Т…– 1 „ ЕООД от 2008г. до 19.11.2015г., като се занимавал с търговия със зърнени храни- внос и износ и посредничество между производители и купувачи на зърнени храни. Познавал се с пострадалият Б.Ц. – представляващ  „В….” ЕООД /с основна дейност производство на зърнени култури/. През януари на 2014г. двамата се договорили  „В…” ЕООД да сключи договор с „Т…– 1“ ЕООД за доставка на 625 тона шарен слънчоглед.

Обвиняемият настоял да бъде посредник между дружеството на Б.Ц. и земеделските производители, който ще отглеждат слънчогледа и след това да му го продадат под предлог, че така ще контролира производствения процес.

Съгласно договора Б.Ц. доставил  семената  и се свързал със земеделски производители, а обвиняемият в  качеството си на управител на „Т… – 1“  ЕООД сключил договор за покупко-продажба с  дружествата, с условие  предоставяне на  семена и изкупуване на готовата продукция. Обвиняемият настоял Б.Ц.  да му предостави и авансова сума, за да подпомогне земеделските производители. В тази връзка пострадалият  превел по банковата сметка на „Т… – 1 „ ЕООД сума 105 000 лева за авансово плащане по договор за доставка на шарен слънчоглед реколта – 2014г.

След като получил паричната сума обвиняемият използвал парите не по предназначение, а за лични нужди. През есента  доставянето на готовата продукция на Б.Ц., обвиняемият винаги искал предварително да му бъде превеждана паричната сума и отказвал да  прихване авансовото плащане.

На 30.04.2015г. обвиняемият се опитал да предостави между товарителници и много други документи за подписване от страна на Б. Ц.  и анекс към договор  между дружествата „Т… – 1“ ЕООД и „В….“ ЕООД, че договорът се прекратява и че са им уредени отношенията, при положение, че дължал 105-те хиляди лева.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама