Арт педагогът Майа Ананиева получи престижна награда в столицата

12:19, 24 юни 17 25 482 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Плевенската художничка и ръководител на арт школа "Колорит" Майа Ананиева получи престижно отличие за своите научно-педагогически постижения. Церемонията по награждаването се проведе в Националния етнографски музей в столицата, където са подредени творбите на деца от школи от цялата страна. Отличието е и за приноса на Ананиева  в работата с младите хора за съхраняване и развитие на българската духовност. 

Наградата бе връчена от организаторите на Националната изложба – конкурс „Народното изкуство – моя радост и вдъхновение“. Изложбата е част от съпътстващата програма на тазгодишните  Шишмановите празници, посветени на фолклора и етнографията.  Те се организират в чест на 155-та  годишнина от рождението на проф. д-р Иван Шишманов и 45 години от учредяването на Национално етнографско педагогическо сдружение „Проф. д-р Иван Шишманов“. 

 Най- добрите детски творби от изложбата получиха награди, а изявени арт педагози от цялата страна бяха отличени за ролята им за пробуждането на любов и интерес към българския фолклор. На церемонията беше подчертана и ролята им във възпитанието на естетически усет у децата и развитието на естетиката, въплътена в българската шевица. 

Осем възпитаници на арт школа „Колорит“ също получиха награди. 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама