Постоянните комисии към общинския съвет в Плевен ще заседават по актуални теми

11:10, 26 юни 17 25 493 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Всички постоянни комисии към общинския съвет в Плевен ще обсъждат през тази седмица предложението за приемане на нова Наредба №11, която регламентира символите, почетните знаци и отличията в община Плевен. Вносител на предложението е постоянната комисия за култура, вероизповедания и международна дейност с председател Петя Василева. 

Проектът за новия нормативен документ беше обсъден на разширено заседание на комисията.

Заседанията на постоянните комисии към  са насрочени в два поредни дни - днес и утре /понеделник и вторник/. Комисията „Законност, предотвратяване и установяване на конфликт на интереси и контрол по изпълнение на решенията“ще разгледа два нормативни акта. 

Единият /Наредба № 4/ се отнася  за рекламната дейност на територията на общината  и Наредба №15- за реда и условията за поставяне на преместваеми съоръжения.  

Комисията ще обсъди и предложението за отмяна на решение на местния парламент , което разрешава предоставянето за безвъзмездно управление на Българско национално радио на недвижим имот - частна общинска собственост,  част от третия етаж в сградата на ул."Васил Левски"№144.

Комисията„Устройство на територията, екология и земеделие“ с председател Милчо Илиев заседава от 15,00 ч. по 9 точки. Ще бъде обсъдена актуализация на стратегическата шумова карта на Плевен и поредица от предложения относно подробни устройствени планове.  

10 точки ще обсъдят и членовете на комисията„Бюджет и финансова политика“с председател Пепо Петков.Средтях са продажбата на общински недвижим имот в с. Буковлък, отдаване под наем на части от имоти - публична общинска собственост в сградата на Автогара Плевен и др. 

Комисията „Образователна политика и читалищна дейност“  с председател Диана Данова ще обсъди предложение за сформиране на временна комисия за установяване на нуждите от сграден фонд на читалищата в община Плевен. Съветниците ще се запознаят и с писмо от читалище „Съгласие“, както и с отговор от кмета на общината относно сградата на читалището. 

По 11 точки ще задседава утре от 16 часа комисията„Общинска собственост и инвестиционна политика“ с председател Пенчо Дреновски . Дневният ред включва предложения за учредяване право на строеж по плана на с. Ясен, за отдаване под наем на части от имот - публична общинска собственост в сградата на Автогара Плевен и др.

Комисията“Култура, вероизповедания и международна дейност” с председател Петя Василева се събира утре от 17,00 ч. Съветниците  ще се запознаят със становище на кмета на общината  за таксите за сключване на граждански брак. Ще бъде разгледано предложение от детска градина „Лилия“ в село .Брестовец за отваряне на още една група и включване на детската градина в списъка със защитени детски градини. 

Този месец на заседание се събира и Комисията за подпомагане на двойки и лица с репродуктивни проблеми. Засенатие о е утре от  17,30 ч. и ще разгледа 10 молби.

Веднага след това - от 18,00 часа, заседават и съветниците от  „Здравеопазване и социална политика“. Дневният ред включва 4 точки, една от тях е възражение от медицински сестри и детегледачки в детски ясли срещу заповед за работа на яслите без прекъсване през летния период. Медицинските сестри и детегледачки заявяват категоричното си желание детските ясли да прекратяват работа с деца през месеците юли - август на ротационен принцип както в предходни години.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама