Пред съда застава 42-годишен шофьор, убил пешеходец

17:39, 26 юни 17 25 426 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжната прокуратура в Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 42-годишен мъж, нарушил правилата за движение по пътя и причинил смърт на пешеходец, съобщи пресцентърът на Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Обвинението срещу  Стоян М. е за това, че на  16.11.2016г. в „Източна индустриална зона” №141 в Плевен,  при заден ход с лек автомобил „Мерцедес”, не се убедил, че пътят зад превозното средство е свободен и по непредпазливост причинил смъртта на Боян Т. 

В същия ден обвиняемият  отишъл в автосервиза и спрял  автомобила в дворното пространство, където били паркирани и други автомобили. Разговарял  с техник за проблема със спирачките.

По същото време зад „Мерцедеса”  на разстояние около 5м, косо бил паркиран автомобила  „Санг Йонг Рекстън”, който няколко от мъжете се канели  да избутат до сервизната клетка, тъй като не можел да се придвижи на собствен ход. В това време обвиняемият се качил в автомобила  си  и без да се увери, че движението му ще е безопасно,  потеглил на заден ход и  блъснал двама от мъжете. При удара пострадалият  паднал на  пътното платно и задната дясна гума преминала върху тялото му.  Боян Т. бил закаран в ЦСМП-Плевен в тежко състояние-клинична смърт и починал същият ден.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама