Земеделските посеви в Плевен са добре защитени от градушки

16:48, 27 юни 17 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Земеделските посеви в Плевенска област са добре защитени от градушки. Това каза на работна среща в Областната администрация директорът на Регионалното звено за борба с градушките Цвятко Господинов. По думите му дирекцията разполага с добра материална обезпеченост- противоградова техника и ракети. Автоматизирана мрежа дава в реално време радарна картина на облаците, интензитет и количество на валежите, посока и скорост на вятъра и т.н. Тази информация е полезна както за нуждите на градозащитата и за предупреждение за бури и наводнения служи, така и за селскостопанските производители, поясни Господинов.

На срещата в областта бяха обсъдени механизмите за превенция и недопускане на бедствени ситуации и във връзка с това-поддръжка и почистване  на речните корита. Присъстваха областният управител на Плевен Мирослав Петров,  директорът на Басейнова Дирекция  – Петър Димитров, на ОД „Държавен фонд Земеделие” – Цветомир Генчев.

Областният управител отдаде голямо значение на превантивните мерки и се ангажира да провери  в Междуведомствената комисия какви са финансовите възможности да се проведе почистване на речните корита в областта.

Той изрази увереност, че активната комуникация между институциите и споделянето на добри идеи и работещи практики, може да доведе до практически приложими решения и ефективни резултати.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама