По 28 точки заседава днес Общинският съвет в Плевен

09:27, 29 юни 17 25 484 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По 28 точки от дневния ред заседава днес на редовното си заседание Общинският съвет в Плевен. Съветниците ще разгледат предложение за приемането на нова Наредба №11 за символите, почетните знаци и отличията на Община Плевен. Кметът Георг Спартански внася предложения за изменение и допълнение на Наредба №4 за рекламната дейност на територията на Община Плевен и Наредба №15 за реда и условията за поставяне на преместваеми съоръжения . На сесията ще бъде обсъдено и назначаването на Временна комисия за установяване на нуждите от сграден фонд на читалищата на Община Плевен и за актуализация на „Стратегическа шумова карта на град Плевен”.

В дневния ред е включено и предложение за преобразуването на общинското предприятие „Център за градска мобилност“  в „Център за градска мобилност“ ЕАД със 100 % общинско имущество. Един от мотивите, посочен от вносителя в предложението е, че при търговските дружества общинският съвет има по-голяма възможност да изисква отчетност и да извършва контрол. 

Предстои и избор на експерт – счетоводители за три от общинските дружества – „Тролейбусен  транспорт“ ЕООД, „Инжстрой“ ЕООД и „Тибор“ ЕАД.

Ще бъде разгледано и предложение за сключване на договор за кредитна линия от „Инжстрой“ ЕООД. Сред важните теми е и учредяването на безвъзмездно право на ползване на „Тролейбусен транспорт“ ЕООД върху сгради в жк „Сторгозия“ и жк „Дружба“; предложение за предоставяне безвъзмездно за управление на Българско национално радио на недвижим имот – частна общинска собственост, представляващ част от третия етаж в сградата на ул. „Васил Левски“ №144;отдаване под наем на части от имоти в сградата на Автогара Плевен и др. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама