Отложиха за следващата сесия новата Наредба за символите в Плевен

15:28, 29 юни 17 25 502 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съветниците отложиха за следващата сесия приемането на нова Наредба за символите, почетните знаци и отличията на Община Плевен. Това се случи, след като кметът Георг Спартански изказа мнение, че текстът на предложението поражда много въпроси, на които е необходимо време да се даде отговор.  

На сесията беше предложено и да се напише химн на Плевен. Спартански обаче уточни, че няма предвидени средства в бюджета по това перо. Затова според него е по-подходящо  „Песен за Плевен” на Емил Димитров, която е достатъчно разпознаваема, да стане химн на града.

За целта обаче трябва да се сформира  работна група или комисия, която да уточни авторските права с наследниците на Емил Димитров. Тепърва трябва да се изясни и въпросът за девиз на града-дали той е необходим и кой да го измисли. Не са уточнени и въпросите с почетните медали, плакети и знаци.

Кметът Георг Спартански призова текстовете по новата наредба да се прецизират – дали наистина са необходими и с каква стойност ще са те, тъй като изобилието от награди ще ги девалвира”, допълни кметът. Той призова текстовете да се прецизират, след което ще бъдат обсъдени на следващата сесия през юли.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама