21-годишна без книжка катастрофира с "Мерцедес" в Плевенско

12:15, 30 юни 17 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

21-годишна от град Гулянци е катастрофирала с "Мерцедес" на разклона при село Бръшляница, Плевенско, съобщи пресцентърът на Областната дирекция на МВР. За произшествието е съобщено на 29 юни в 05.10 часа в Първо РУ – Плевен. Изпратеният на място автопатрул на РУ – Пордим установил, че  лек автомобил „Мерцедес А160″ с неизвестен водач, е катастрофирал в мантинела. 

На автомобила е извършен оглед. Впоследствие 39-годишен от село Малоконаре, област Пловдив, е заявил на телефон 112, че закупен от него през деня лек автомобил „Мерцедес а160“ е обект на кражба. От проведените незабавни оперативни действия служители на РУ-Пордим и РУ – Гулянци е установяват, че подадения сигнал за противозаконно отнемане на автомобила е недействителен. 

Служители на РУ-Гулянци са съставили акт за подаден неистински сигнал на 112 на 39-годишния. От проведните процесуално-следствени действия е установено, че колата е управлявана от 21-годишна от град Гулянци – неправоспособен водач, която след управление на МПС с несъобразена скорост е блъснала автомобила. В него са пътували 39-годишният, подал неверния сигнал до полицията, който е и собственик на автомобила и двама от Гулянци – 17-годишен и 16-годишна. Образувано е досъдебно производство.  Уведомен е прокурор при РП-Плевен. Работа продължава разследващ полицай и служители на РУ – Пордим.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама