Прокуратурата в Плевен предаде на съд мъж за телефонни измами

10:52, 21 ное 17 25 571 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

                                                                       

Районна прокуратура – Плевен  внесе в съда обвинителен акт срещу  34-годишен мъж за телефонни измами.

Обвинението срещу  Лазар Г. е за това, че през периода  01.03.2017 г. - 08.03.2017г. в гр.Плевен, при условията  на продължавано престъпление,  в съучастие като съизвършители с неустановено лице ,  с цел да набавят  за себе си имотна облага, възбудили   и   поддържали у  различни лица заблуждение  относно обстоятелството, че  ще участват в полицейска акция  за задържане на  телефонни измамници  и с това им  причинили имотна вреда в общ размер на 13 634,86 лв., като:
     - На 01.03.2017г.  в гр.Плевен, в съучастие като съизвършители с неустановено лице ,  с цел да набавят  за себе си имотна облага  възбудили  и  поддържали у  жена заблуждение  относно обстоятелството, че  ще участва в полицейска акция  за задържане на   телефонни измамници и с това  й причинили имотна вреда в общ размер от  1900 лв., /сума  220 лв. и  златни бижута  на стойност 1680 лв/;

- На 08.03.2017г. в  гр.Плевен, в съучастие като съизвършители с неустановено лице,  с цел да набавят за себе си имотна облага, възбудили  и поддържали заблуждение в друга жена,  относно обстоятелството, че  ще участва в полицейска акция  за задържане на    телефонни измамници и с това  й причинили имотна вреда в размер на 6 000 евро.

 Престъпление по чл. 209, вр. чл.26, вр. чл.20 от НК.

Обвиняемият намерил обява с която се предлагало работа като „шофьор“.  Провел разговор с лице с неустановена по делото самоличност, представило му се като „Иванов„,  който му предложил да участва в телефонни измами, като следвало да взема плик (съдържащ сума от телефонна измама) от определени  лица  и  да го предава  на други, посочени от организаторите на телефонната измама.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама