Спасиха живота на онкоболна бременна и бебето й

10:49, 01 мар 18 25 494 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Екипът от АГ-отделението на болница "Св. Марина" в Плевен спаси живота на онкоболна бременна и бебето й, съобщиха от лечебното заведение.

 

Младата пациентка е била в напреднала бременност, когато по време на рутинен преглед, съобщава за прокървяване. След извършен гинекологичен преглед е диагностицирана с рак на маточната шийка. Жената е била насочена е към болница "Света Марина" в Плевен и консултация с проф. Горчев. Пред него жената е категорична в желанието си за запазване на бременността.

Това изисква събиране на екип от висококвалифицирани специалисти и едновременно провеждане на две сложни операции за спасяване на живота на бъдещата майка и нейното дете.

Първата акушерска операция чрез цезарово сечение е осъществена от д-р Пепо Партенов, началник на АГ Клиника "Света Марина". Втората гинекологична интервенция се извършва от проф.Горчев.

Майката и новороденото момченце са в добро състояние след двете едновременни интервенции - раждане чрез цезарово сечение с последваща радикална хистеректомия и тотална тазова лимфна дисекция.

По думите на проф. Горчев тази сложна двойна операция е била животоспасяваща за младата жена и единствено възможна от гледна точка на разрешаване на нейното онкологично заболяване и осигуряване на възможност да износи и роди здраво дете.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама