Обмен на ученици между Езиковата гимнация в Плевен и Франция (СНИМКИ)

18:30, 02 апр 18 25 622 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За шеста поредна година група ученици от ПГПЧЕ-Плевен, изучаващи френски език, посетиха Франция и училището-партньор в Шалон-ан-Шампан. Там българските деца живяха във френски семейства заедно с кореспондентите си.

Бяха проведени редица съвместни мероприятия, при което българските ученици показаха как се правят мартеници, представиха България с три презентации и проведоха урок по български език.

Тази година темата на обмена е „Забележителности в България и Франция”. В тази връзка бяха посетени подземните тунели на Шалон-ан- Шампан, оживени от лазерни лъчи и музика, беше осъществена разходка из гората Фо дьо Верзи - едно от трите места в света, където растат странни дървета.

Всички се насладиха на разходката с корабче по Сена, любуваха се на Шан-з-Елизе, снимаха се пред символа на Париж - Айфеловата кула. Не бяха пропуснати и няколко готически катедрали в Реймс и Шалон.

Най-важното обаче са новите приятелства и чисто човешките отношения.

Учениците и учителите от Езикова гимназия – Плевен ще бъдат домакини на обмена от 11 до 15 април 2018 г., за който се готвят различни инициативи, мероприятия и екскурзии, за да могат гостите да видят и българските забележителности и да се насладят на красивата природа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама