Жители на плевенското село Милковица блокират за час пътя за пристанище Сомовит

09:24, 12 апр 18 25 759 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жители на плевенското село Милковица ще блокират за един час - от 10 до 11 часа, пътя за пристанище Сомовит.  Причината за протеста им е лошото състояние на 14-километрова отсечка от републиканския път, която по думите им е опасна за движение, съобщи БНР. 

От 30 години не е правен цялостен ремонт на пътя Милковица-Черковица, който е изключително натоварен, защото е най-прекият до пристанище Сомовит. Андриан Аурелов от Инициативния комитет обясни исканията:

"На първо място цялостен ремонт на отсечката Милковица-Долни Вит-Сомовит-Черковица от републиканската пътна мрежа. В момента състоянието му е трагично. Тежкотоварните камиони, които преминават, минимум по 50 на ден в посока пристанище Сомовит и обратно, извозват зърно и разрушават така запълнените дупки, които не са качествено запълнени. Предвиждаме четири блокади като в тези четири дни очакваме адекватен отговор от представител на Агенция "Пътна инфраструктура" или на област Плевен, които да ни гарантират първо частичния ремонт и след това цялостното ремонтиране на отсечката. Спираме движението на пътищата, като ще се пропускат само и единствено автомобили със специален режим на движение". 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама