Жители на три плевенски села блокират пътя за пристанище Сомовит

10:05, 03 май 18 25 514 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жители на три села от плевенската община Гулянци за пореден път ще блокират за 8 часа пътя за пристанище Сомовит. Причината за протеста им е лошото състояние на пътищата в района, предава БНР.

Междувременно в плевенското село Милковица Граждански инициативен комитет ще решава как да продължат протестните им демонстрации.

"Въпреки блокадата и недопускането на автомобили до пристанище Сомовит, до момента никой не ни потърси. Категорични сме, че ще продължим", каза кметът на село Милковица Иван Александров.

Хората получиха обещание, че на 20 април започва цялостен ремонт на пътя Милковица-Сомовит, който е в изключително лошо състояние. Поради неспазеното обещание, те всеки ден блокират пътя до пристанище Сомовит.

"Хората се изнервиха вече и търсят някаква друга форма на протест. Може да се излезе в областния град, пред пътното, може да се излезе на пътя Русе-Плевен. Такива предложения има, но какво ще решат точно, не знам. Днес сме тук цял ден. Заставаме тук на входа на Милковица и затваряме пътя към Сомовит до пристанището и в двете посоки вече", каза кметът Иван Александров.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама