Работещите в болницата в Ловеч блокираха централна улица

13:41, 03 май 18 25 451 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Работещите в болницата в Ловеч блокираха една от основните улици в града в знак на протест, че не са получавали заплати от януари. Болницата има просрочени задължения от над 6 млн. лева. Протестите продължават от началото на миналата седмица, съобщава БНР.

Протестиращите посочиха, че ще продължат да излизат всеки ден на протест докато не бъдат чути. Заканиха се утре да блокират и автомагистрала "Хемус". Днешният им протест е подкрепен и от много граждани на Ловеч, сред които и таксиметрови шофьори, които  блокираха улицата с автмобилите си. 

В края на минлата седмица беше постигната договорка с част от кредиторите за вдигане на запорите, като само една болница не е вдигнала запора си. Това означава, че парите, които е заработила държавната болница за месец март ще бъдат преведени на кредиторите за покриване на запорите, заради които работещите в държавната болница не могат да получат заплатите си.

Основният проблем, който протестиращите посочват е, че все още не ясно бъдещето на болницата - дали ще бъде закрита или просто ще се самозакрие, заради липсата на персонал. От началото на тази година болницата са напуснали над 50 лекари и медицински сестри, а останали работят на претоварени графици.

Протестиращите настояват и за среща със здравния министър Кирил Ананиев и с премиера Бойко Борисов. 

Към днешна дата все още не е ясно кога работещите в болницата ще получат заплатите си поне за месец януари, въпреки ангажиментите на Министерството на здравеопазването. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама