Кметът на Ловеч: Нападението срещу зам.кмета е опит за убийство

11:42, 10 май 18 25 427 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Извършеното нападение над нашия заместник-кмет е грубо посегателство с опит за убийство с оглед на нанесените поражения'', съобщи на извънреден брифинг днес кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, съобщиха от Общинската администрация в Ловеч.

Заместник-кметът беше нападнат тази сутрин малко след 7.00 часа близо до входа на своето жилище. В момента е хоспитализиран с множество счупвания и тежки рани.

Тя припомни, че снощи  на откриването на Люляковите музикални вечери е призовала хората да говорим на най-красноречивия език – този на изкуството, на музиката, на хармонията.

„За жалост някои хора говорят на примитивен език,  на езика на насилието. За тях примитивността и дивашкото е водещо начало“, допълни кметът на Ловеч.

Случаят с Цветан Георгиев е точно такъв инцидент на примитивното насилие.

„Той е изключително отговорен общински служител и ние като екип с другите заместник-кметове заедно работим за ред и законност. Но очевидно когато си последователен в своите действия, ставаш неудобен за някои хора“, каза Маринова.

Тя изтъкна, че органите на реда са реагирали  мигновено, продължават следствените дейности и вярва, че те ще си свършат работата – да  открият и поръчителите, и изпълнителите.

На въпрос кои са нападателите кметът отговори: „Имаме нашите съмнения от кой сектор може да бъде атакуван Цветан Георгиев.  Подали сме два сигнала до прокуратурата  за нарушения в сектора на дърводобива, има отправени директни и индиректни, вербални заплахи от този сектор към зам.- кмета. За мен вероятността е на 90 процента, че нападението идва поради стриктно изпълнение на служебните задължения на г-н Георгиев. Ръководството на Община Ловеч е дало дума за спазване на закона, поели сме по пътя на законността и няма да се отклоняваме от него. Това искат и гражданите. Връщане назад няма! Ако някой смята, че така ще ни уплаши, дълбоко е сбъркал“.

Няма да има никакви промени в празничната програма на 11 май – Ден на Ловеч, стана ясно на брифинга. На него присъстваха още зам.- кметовете  Венцислав Христов и Даниел Колев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама