Организират безплатни прегледи за хипертония в Плевен

12:10, 15 май 18 25 519 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Клиника по кардиология и ревматология към УМБАЛ „Д-р Георги Странски” ЕАД – Плевен организира безплатно измерване на кръвно налягане в Плевен на 17 май – Ден за борба с хипертонията, съобщи началникът на клиниката проф. д-р Снежана Тишева.

Студенти доброволци от Медицинския университет в Плевен ще бъдат на пунктове, разположени на входовете на парковете "Кайлъка" и "Скобелев", и в централната част на града. 

''Идеята е да се обхванат максимален брой хора, които да измерят кръвното си и да видят дали нямат проблеми, защото не всеки го прави - било поради невъзможност или нежелание да иде на лекар, поради забързано ежедневие. Целта е да се обхванат и повече млади хора, тъй като хипертонията е болест, която се "подмладява'', заяви проф. Тишева. 

Освен тези пунктове, приемният кабинет на Клиниката по кардиология ще приема безплатно пациенти на 17 и 18 май. 

По инициатива на Лигата по хипертонии и Клиниката по кардиология и ревматология, след прегледите данните ще бъдат обработени статистически и ще се направи сравнителен анализ какви са тенденциите в последните години на заболяването "хипертония". Според специалисти най-важният рисков фактор за атеросклерозата е артериалната хипертония, като тя води и до сърдечносъдови и мозъчносъдови заболявания. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама