Опустошителната буря и градушка в Плевен раниха човек и нанесоха сериозни щети

09:35, 16 май 18 25 785 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Плевен продължава работата на общинския кризисен щаб, свикан след опустошителната буря и градушка, които нанесоха сериозни щети в града. Значително са пострадали десетки къщи в близкото до Плевен село Гривица. Екипи ще продължат да разчистват улиците днес. Пострадал е един от служителите на панорамата, предаде БНР.

„Има един пострадал охранител от панорамата "Плевенска епопея". Няма опасност за здравето и живота му, ще се възстанови напълно“, съобщи кметът Георг Спартански.

Предстои да се направи оценка на щетите. „Какви са сумите, които ще бъдат похарчени, все още е рано да прогнозираме. Ще се опитваме да се справяме“, каза Спартански.

В Плевен и още три села – Гривица, Ясен и Опанец е обявено частично бедствено положение, съобщи областният управител Мирослав Перов. Над 130 са сигналите за паднали дървета, затиснати автомобили и разрушени покривни конструкции на територията на Област Плевен, на които са отреагирали полиция и пожарна към този  момент, добавя той  

"Заради изкоренени дървета и счупени клони временно непроходим бе пътя Искър Долни Дъбник, който вече е отворен за движение”, каза областният управител. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама