Празници на хумора и сатирата в памет на Григор Вачков в с. Трънчовица

09:30, 25 май 18 / Култура 25 562 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 26 май се навършват 86 от рождението на големият български артист Григор Вачков.
НЧ”Григор Вачков -1911”с.Трънчовица и кметство с.Трънчовица всяка година  около рождения  ден на незабравимия артист  организират  празници на хумора и сатирата  в негова памет .

Гришата ,както го наричат с обич поколения българи , дебютира   в киното е през 1960г. Играл е в 44 български  филма .Става известен с ролята на Митко бомбата във филма „На всеки километър”. Носител  е на званието „народен артист“.  С  международно признание и награди от кинофестивали са филмите  „Последно лято” (1974) и „Мъжки времена” (1977).

В родното му село Трънчовица всяка година  по това време се събират  близки ,приятели , артисти и  изпълнители да си спомнят за него и се повеселят заедно.
Официалното откриване на празниците тази година ще бъде днес от 18.30 часа на открита сцена в парк-музей „Григор Вачков”.
 
В програмата : Концерт на Музикален център „DoriDios” и детска театрална трупа – гр. Плевен и театралната постановка на НЧ „Г. Парцалев 1901”- гр. Левски „Вражалец” от 20.00 часа.
На 26 май на площада в селото ще има концерт от 9.00 с участието на самодейци от селата Изгрев, Ореш, Новачене,Българене,Дебово, Малчика , Писарево и гр.Славяново.
Вечерта ,от 19.30 часа. ,в салона на  НЧ „Григор Вачков-1911”естрадните състави „Метрополитен” и „Гороцвет”, самодейни групи от НЧ „Григор Вачков-1911”ще изявят своя талант за радост на всички .

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама