Първите нови тролейбуси в Плевен пристигат до края на месеца

16:05, 22 май 18 25 661 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Доставка на нови 14 тролейбуси, 2 специализирани сервизни машини, внедряване на Електронна система за таксуване и изграждане на Система за видеонаблюдение на ключови кръстовища в града са част от дейностите, които предстои да бъдат реализирани в Плевен в рамките на следващите три години. Те ще бъдат изпълнени по проект „Развитие на интегриран градски транспорт - гр. Плевен“, който на практика е втора фаза на работата по интегрирания градски транспорт, реализирана в града през първия програмен период на ОП „Регионално развитие 2007-2013 г“.

Подробности за предстоящите дейности огласиха днес на пресконференция в Община Плевен председателят на Общинския съвет Мартин Митев, зам.-кметът Милен Яков, с ресор „Финанси и икономика” и временно изпълняващ длъжността Кмет, ръководителят на проекта Мирослав Илиев и управителят на „Тролейбусен транспорт” ЕООД инж. Ангел Несторов.

Първите 7 от новите 14 тролейбуси по проекта пристигат до края на този месец, а останалите 7 се очакват през юни. От старите тролеи ще бъдат запазени само 6 - 1 като музеен експонат, 1 за учебни цели и останалите като резервен вариант.

Относно двете специализирани сервизни машини стана ясно, че това са машина за ремонт по контактната мрежа и един влекач. Втората вече е доставена в града преди броени дни. 

Въвеждането на новата електронна система за таксуване се очаква да се случи реално през 2019 г., като тя ще позволи по-голяма гъвкавост при ползване на услугите на градския транспорт от плевенчани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама